Soru & Cevap
- Kategoriler: İbadet Takvimi, Soru Cevap
Hicri Yılbaşı Ne Zaman? Bu yıl 1 Muharrem 1444 yani […]
- Kategoriler: İbadet Takvimi, Soru Cevap
Evde Cuma namazı kılınır mı? sorusuna yanıt arıyoruz. (Aslında bu […]
- Kategoriler: İbadet Takvimi, Soru Cevap
Ramazan ayında oruçlu olarak sabahlayan bir kişi daha sonra sefere […]
Mübarek Gün ve Geceler
- Kategoriler: Faziletli Ameller ve Sünnetler, Mübarek Gün ve Geceler
adir Gecesi 4 rekât namaz kılınır. Her rekâtte Fâtihâ’dan sonra 7 İhlâs sûresi okunur. Namazdan sonra da 70 kez istiğfâr edilirse biiznillâh mağfiret olunur. Bu gece bol bol “Sübhanallâhi ve’l hamdulillâhi velâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber” virdine devam edilmelidir. Ayrıca bu gece tesbih namazı kılınması fazîletlidir.
- Kategoriler: Mübarek Gün ve Geceler
Enes bin Mâlik (r.a.) buyuruyor ki, Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz geçmiş insanların ömürlerine göre, kendi ümmetinin ömürlerinin kısa olması ve öncekilerin uzun ömürleri sebebi ile işledikleri amellere ümmetinin kavuşamayacağını düşünmesi ile, Allâhü Teâlâ ona bin aydan hayırlı olan Kadir gecesini ihsân buyurdu.
- Kategoriler: Mübarek Gün ve Geceler
Muhammed b. FazI, Hasan (r.a.)’den naklen anlatılır: Ashâb (r.a.e.), aralarında konuşuyorlardı. Resûlullâh (s.a.v.) yanlarına geldi ve şöyle buyurdu: “Ben geldim. Size Kadir Gecesi’ni bildirmek istiyorum. Kadir gecesi hakkında bilmeden konuşacağınızdan korkmuştum. Belki hayırdır. Onu Ramazan’ın son on gününde arayınız. Kalan dokuzda, yedide, beşte, üçte, bir de son gecede. O gecenin alâmetleri şunlardır: Aydınlık, rahat bir gecedir. Ne sıcaktır ne de soğuk. O gecenin sabahında güneş parlak doğmaz. Bir kimse inanarak, sorumluluğunu idrâk ederek ve sevâbını yalnız Allâh (c.c.)’dan umarak o geceyi ihyâ ederse, Allâhü Teâlâ, onun geçmiş günâhlarını bağışlar.”
DualarPeygamberlerHelaller ve HaramlarTasavvuf Yazıları
Merak ettiğiniz konu hakkındaki yazılarımızı bulun.