YEMEĞE TUZLA BAŞLAMAK
Yemeğe tuzla başlamak, bitirmek ve sağ elle yemek Peygamberimiz (s.a.v.)’in bizlere örnek teşkil edecek sünnetidir. Onun bütün amelleri elbette bizim için daha hayırlı ve Allah (c.c.)’a yaklaşmaya vesiledir. Kaldı ki, insan bu dünyada kendi sağlığı ve saadeti acısından da mutlaka gerekli ve faydalıdır.
Tuz vücut için en az su kadar zaruri olan gıda maddesidir. Dokular ve hücrelerin hayatiyeti su ve tuzla kaimdir. Vücut tuzsuz kaldığı vakit takatsiz ve mecalsiz kalır. Tansiyon düşer. Böbrekler yeteri kadar idrar yapamaz idrar miktarı azalır. Tuzsuz yemek yenmez-Yemeğin lezzetini tuz verir. Mide sıkıntısı tuzla düzelir. Vücudun kuvveti tuzla mümkündür. Tuz mikrop öldürücü bir kuvvettir. Tuz bulunduğu vasatla su toplar, orayı sulandırır, suyu kendine çeker. Ağıza parmakla bir miktar tuz alınınca derhal tükrük bezleri salya salgılamaya başlar. Aynı zamanda ağızdaki mikropların öldürülmesine sebep olur.
Netice olarak tuzla başlamak ve bitirmek-Gastrit, ülser, hazımsızlık gibi mide hastalıklarında, Diş çürümelerini önlemede Gıdanın hazmedilişini kolaylaştırmada, Ağız temizlemede, ağız kokusunu gidermede. Ağızdaki mikropların öldürülmesinde faydalıdır. (Tıp Fak. Fizyolojiliği)